Riigikogu kiitis heaks aktsiisi- ja maksutõusu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu tänasel lisaistungil tuleb arutlusele peaministri umbusaldusavaldus, samuti hääletab parlament mitut valitsuse usaldusküsimusega seotud eelnõu. Eiki Nestor.
Riigikogu tänasel lisaistungil tuleb arutlusele peaministri umbusaldusavaldus, samuti hääletab parlament mitut valitsuse usaldusküsimusega seotud eelnõu. Eiki Nestor. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Riigikogu võttis eilsel lisaistungil vastu valitsuse usaldusküsimusega seotud maksumuudatused, mis suurendavad muu hulgas nii alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisi kui ka majutusteenuste käibemaksumäära.

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas pärast kuuetunnist arutelu 58 ja vastu 41 riigikogu liiget. Üks koalitsioonisaadik, sotsiaaldemokraat Mark Soosaar, ei osalenud hääletusel.

Opositsioon esitas maksupaketile teise lugemise eel kokku peaaegu 200 muudatusettepanekut, mida rahandusminister Sven Sesteri (IRL) sõnul ei arvestatud. Tema sõnul nägi suur osa neist ette maksumuudatuste ärajätmist või vähendamist, mille tagajärjel oleks vähenenud ka laekumised riigieelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles