Isalt ameti pärinud Mari-Liis Sults: Ma ei ole kunagi tema nime töö saamisel kasutanud

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kunstigümnaasium
Tallinna Kunstigümnaasium Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Keskerakondlasest Märt Sultsi riigikokku siirdumise järgselt Tallinna Kunstigümnaasiumi direktoriks nimetatud Mari-Liis Sultsi sõnul toimus nii tema kui ka isa soovil ametikoha täitmiseks konkurss ning oma isa nime pole ta töökoha saamisel kunagi kasutanud.

«Mina ja isa soovisime avalikku konkurssi, mitte käskkirjaga ametisse määramist. Mina ei teadnud 17. juunini, kas mind määratakse ametisse või mitte. Ma ei ole kunagi kasutanud oma isa nime töökoha saamisel, ega teinud seda ka sel korral,» rääkis Mari-Liis Sults.

Mari-Liis Sultsi hinnangul oli konkurss väga pingeline ning põhjalik. «Konkursil oli viis osalejat ja üks nendest oli mulle suureks konkurendiks. Kõik komisjoni liikmed olid mu tegevusplaani põhjalikult läbi lugenud ning iga liige küsis konkreetsete lausete kohta lisaselgitusi,» ütles ta. Sultsi sõnul polnud komisjoni otsus tema ametisse nimetamiseks ühehäälne ning ta võitis konkurssi viie poolt ja ühe vastuhäälega.

Sultsi sõnul plaanib ta ka tulevikus isaga haridusmaastikul toimuvat arutada, kuid sellest hoolimata on isa ja tütar omavahel kokku leppinud, et endine direktor koolijuhtimisse ei sekku.

Äsja ametisse valitud direktori sõnul määratakse talle mentor, kelle ta saab valida kolmest Tallinna Haridusameti poolt välja pakutud koolidirektorist. Mentorprogrammi raames osaleb Mari-Liis Sults ka mentorseminaridel.

Uus koolijuht peab oma suurimateks väljakutseteks õpilaste arvu suurendamist ning iga klassi varustamist esmatasandi IT-vahenditega. Samuti peab Mari-Liis Sults oluliseks keelekümbluse arendamist Tallinna Kunstigümnaasiumis ning seda, et kool suudaks toota omatulu. Viimane plaanitakse teenida kooli ruumide rentimisega õppetöövälisel ajal.

Lisaks tuleb Mari-Liis Sultsi hinnangul senisest paremini tegeleda kooli turundamisega, et üldsusele ei jääks muljet, just kui oleks Tallinna Kunstigümnaasium ainult väga kunstikeskne kool.  Uus direktor tahab ellu viia ka oma isa poolt algatatud õpetajate puhverkoja idee, mis võimaldaks nii Tallinna Kunstigümnaasiumile kui teistele Tallinna koolidele pakkuda näiteks õpetajate haigestumise korral kvalifitseeritud asendust, kes on valmis töötama igat tüüpi, nii väga nõrkade, nõrkade kui geeniuse tunnuseid omavate õpilastega.

Mari-Liis Sults on enne direktoriametisse saamist töötanud koolis kokku 10 aastat. Esimesed viis aastat oli ta keemia õpetaja ning viimane pool sellest kümnendist möödus tal keelekümblusklasside juhtimise ning tugiõppe korraldamisele. «Olen lisaks keemikule ka eripedagoog-nõustaja. Koordineerin kooli hariduslike erivajadustega õpilaste õppetööd ning sellega seoses olen loonud kooli kaks toimivat väikeklassi,» selgitas ta. Oma õpetajakarjääri alustas Mari-Liis Sults Rakvere Eragümnaasiumist ning lisaks sellele on ta tegelenud ka müügijuhtimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles