Skandaalide varjus püütakse murda needust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonzalo Jara (paremal) on kukkunud Edinson Cavani õrna puute peale.
Gonzalo Jara (paremal) on kukkunud Edinson Cavani õrna puute peale. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Tänavust Copa Americat võõrustav Tšiili üritab murda kurba traditsiooni ja tõusta esimest korda Lõuna-Ameerika parimaks jalgpalliriigiks. Juba seitsmendat korda Copa Americat võõrustavatel tšiillastel on senistest turniiridest ette näidata neli teist ja viis kolmandat kohta. Võit on seni jäänud kättesaamatuks ja seda viga üritatakse iga hinna eest parandada.

Kümnest Lõuna-Ameerika Jalgpalli Liidu CONMEBOLi liikmest pole peale Tšiili kordagi Copa Americat võitnud veel Ecuador ja sealse piirkonna kõige kehvemaks jalgpalliriigiks peetav Venezuela. Seega teevad tänavused võõrustajad kõik endast oleneva, et see kurb seeria lõpetada. Praeguseks on kodusel turniiril jõutud nelja parema sekka ja selleks tuli viimati maha murda tiitlikaitsja Uruguay.

Alagrupiturniiril kolme kohtumisega kümme väravat löönud Tšiili ei suutnud kuidagi Uruguay väravalukku lahti muukida ja lõpuks tõi neile võidu Mauricio Isla tabamus 81. minutil. Sellele eelnes aga üks tänavuse turniiri skandaalsemaid hetki, kui uruguaylaste ründeliidrile Edeinson Cavanile meelitati välja punane kaart. Cavani oli juba esimesel poolajal saanud Arturo Vidalile tehtud vea eest kollase kaardi ning lõpuks suudeti PSG ründestaar ka endast välja viia. Hilisemast videokordusest on näha, et tšiillaste kaitsja Gonzalo Jara pistis lihtsalt näpu Cavanile tagumikku ja suutis sellega välja meelitada kerge käeliigutuse enda näo poole. Kohtunik lehvitas otsekohe uruguaylasele teist kollast ja seejärel juba punast kaarti. Tõenäoliselt on turniir läbi ka Jara jaoks, kes eeldatavasti saab sellise käitumise eest paarimängulise võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles