Kuuskemaa: Eesti krooni pargi idee on hea, kuid ajastus vale

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kuuskemaa
Jüri Kuuskemaa Foto: Marina Puškar

Tallinna linnapea nõunik, kunstiteadlane Jüri Kuuskemaa küll kiidab ideed kujundada Tammsaare pargist Eesti krooni park, kuid aeg pole tema hinnangul selleks praegu õige.

«Rahvuspoliitiliselt on suurepärane mõte meie suurmehi meeles pidada, kuid praegu tuleks tähelepanu pöörata hoopis teistele asjadele,» märkis Kuuskemaa. Kõigepealt tuleks tema arvates lahendada töötuse probleem ning alles siis võib hakata ausammastele miljoneid kulutama.

Eesti krooni pargi loomise idee juurde võiks Kuuskemaa sõnul mõne aasta pärast tagasi tulla, kuid hea lahenduse leidmine läheb tema hinnangul raskeks. «Pean meenutama ütelust, et teed põrgusse on sageli sillutatud parimate kavatsustega,» märkis Kuuskemaa, juhtides tähelepanu sellele, et kui pargi teostus ei tule hea, võib see ka mõtte ära «lagastada».

«Me ju kõik mäletame, milliseks kujunes võidusamba rajamine ja mis sellest lõpuks välja tuli,» meenutas Kuuskemaa.

Kuuskemaa sõnul oleks Eesti krooni pargile raske leida kaasaegset visuaalset vormi, mis ei mõjuks nagu nõukogude-aegsete revolutsionääride galerii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles