Üheksa kuuga laekus Tallinna kassasse 68,8 protsenti plaanitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaeelarve täitub plaanipäraselt.
Tallinna linnaeelarve täitub plaanipäraselt. Foto: Peeter Langovits

Selle aasta üheksa kuuga jõudis Tallinna linnakassasse 4,7 miljardit krooni, mis moodustab 68,8 protsenti aastaks planeeritud laekumistest.

Maksutulu laekus üheksa esimese kuuga 2,8 miljardit krooni, moodustades 71,4 protsenti aastaks kavandatust. Üksikisiku tulumaksu tuli 2,5 miljardit krooni ehk 75,6 protsenti aastaks planeeritust ning maamaksu 192 miljonit krooni ehk 61,1 protsenti aastaplaanist.

Linna asutuste majandustegevusest on laekunud 693 miljonit krooni ehk 64 protsenti aastaks kavandatust. Suurema osa sellest moodustasid ühistranspordi piletitulu summas 236 miljonit krooni ning tulud haridustegevusest 168 miljonit krooni.

Muid tulusid on laekunud kokku 33 miljonit krooni, millest suurima osa moodustavad trahvid summas 13 miljonit ja saastetasu 4,6 miljonit krooni.

Toetusi riigilt ja välisrahastajatelt on laekunud kokku 946 miljonit krooni, mis moodustab 66,8 protsenti rahakäibe plaanist. Mitmete välisprojektide, sealhulgas neist suurima – Ülemiste ristmiku – eest tasutakse välisrahastaja poolt otse tööde teostajale, mistõttu need summad linna rahakäibes ei kajastu.

Linna investeerimistegevusest on aasta üheksa esimese kuuga laekunud 254 miljonit krooni ehk 66,1 protsenti planeeritust. Dividendidest on kokku tulnud 179 miljonit ja põhivara müügist 47 miljonit krooni.

Esimesed laekumised finantseerimistegevusest on planeeritud novembrisse, kui linn viib lõpule selleks aastaks kavandatud võlakirjaemissiooni mahus 216 miljonit krooni.

Väljamakseid tegi linn aasta esimesel üheksal kuul kokku 4,7 miljardit krooni, mis moodustab 68,8 protsenti aastaks kavandatust. Väljamakseid haldustegevuseks on tehtud kokku 4,4 miljardit krooni, sellest tööjõukuludeks ja maksude tasumiseks 1,8 miljardit, sotsiaaltoetusteks 180 miljonit ning majandamiskuludeks 2,4 miljardit krooni. Intresse ja muid finantskulusid on tasutud 47 miljonit krooni.

Investeerimistegevuse väljamakseid tehti 220 miljonit krooni, finantseerimistegevuse väljamaksetena tasuti võetud laenude ja kapitalirendi põhiosamakseid kokku 124 miljonit krooni.

Linna rahaliste vahendite jäägiks septembri lõpu seisuga kujunes 84 miljonit krooni.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles