Jüri Pihl asus võitlusse Tallinna bürokraatiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Jüri Pihl juhib eelmisel nädalal moodustatud komisjoni, mis hakkab võitlema lokkava bürokraatiaga linnavalitsuses. Eesmärk on teha inimeste suhtlemine linnaametnikega võimalikult lihtsaks ning hoida kulusid kokku.

Linna juhtimise selgemaks muutmine ning bürokraatia vastu võitlemine on sotside ja Keskerakonna koalitsioonileppe üks punktidest. Nüüd siis asus Pihl seda punkti täitma.

«Eks korruptsiooni avastamine on ikka õiguskaitseorganite ülesanne, aga linnavõimude kohustus on vähendada korruptsiooni tekkimise ohtu,» selgitas Pihl. «See tähendab, et tuleb suurendada selgust linnaametite vahelises tööjaotuses ning kehtestada läbipaistev vastutusliin ja vähendada dubleerimist otsustusprotsessis.»

Abilinnapea sõnul ei ole tegemist mingi ühekordse ettevõtmisega – komisjon hakkab pidevalt koos käima ning kaks korda aastas vaadatakse plaanid üle ja võetakse tulemused kokku. Esimest korda tehakse seda tänavu novembris. Järgmisel nädalal esitavad aga komisjoni liikmed oma esimesed ettepanekud. Nelja aasta eesmärk võiks olla Tallinna linnaametnike hulk seniselt rohkem kui tuhandelt inimeselt viia mõnesajani.

«Püüame jõuda niikaugele, et lihtsamate asjade puhul kehtiks niinimetatud ühe akna põhimõte ehk inimene saaks oma probleemi lahendatud ühes kohas,» mainis Pihl. «Paljud asjad peaks korda saama ajada internetikeskkonnas. Keerulisemate asjade puhul oleks hea, kui inimene ei peaks linnavalitsuse poole pöörduma üle kahe korra.»

Bürokraatia vähendamise komisjon moodustati eelmisel nädalal ning täna tulid selle liikmed Pihli juhtimisel esimest korda kokku. Komisjoni kuulub peale Pihli 7 – 8 ametnikku, kelle hulgas on Lasnamäe ja Musatmäe linnaosavanemad, haridus- ja linnavaraameti juhid, linnasekretär ning linna personali, finants- ja juriidilise talituse inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles