ERR.ee: ilmus esimene raamat TEA-entsüklopeediast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TEA Entsüklopeedia esitlus.
TEA Entsüklopeedia esitlus. Foto: Liis Treimann

Tea kirjastus esitles täna esimest raamatut 22-köitelisest TEA-entsüklopeediast, mis valmib kokku kuue aasta jooksul ja ilmub lisaks ka internetis.

TEA-entsüklopeedia on Eestis järjekorras teine tsensuurist ja poliitilisest survest vaba entsüklopeedia, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Lisaks köidetud teatmeteosele ilmub ka internetis rippuv e-entsüklopeedia, milles on rohkem pilte, kaarte ja üha uuenevaid infotehnoloogilisi vahendeid teadmiste kogumiseks.

TEA Kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas ütles, et tegemist on rahva-entsüklopeediaga, mida koostatakse moodsal ajal ja moodsate vahenditega, kuid mille tegijad hoiduvad raskest akadeemilisest keelest.

Uue entsüklopeedia esimese köite koostamisel oli ametis ligi kolmsada inimest, neist 250 artiklite autoritena. Kolmandikul neist oli Eesti Entsüklopeedia koostamise kogemus. TEA-entsüklopeedia artiklite koguarvuks saab 60 tuhat, illustratsioone tuleb 150 000 ja kaarte tuhatkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles