Savisaar nõuab politseilt põhjalikke andmeid ametnike karistustest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar loomaaias rotiaasta alguse puhul rotti vaatamas. .
Tallinna linnapea Edgar Savisaar loomaaias rotiaasta alguse puhul rotti vaatamas. . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnapea nõuab politseilt põhjalikke andmeid väärteootsuste kohta, millega karistati 42 pealinna ametnikku äriühingu juhatusse või nõukokku kuulumise eest.

Tallinna linnale teeb muret ja on üllatav, et politsei ei teavita meid ametnike väärteo korras vastutusele võtmisest ja me peame antud teemaga tegelema ajalehe Eesti Ekspress teabe alusel,» märkis Savisaar kirjas Põhja politseiprefektile Elmar Vaherile.

«Kui ajakirjandusel on konkreetseid andmeid vastutusele võetud linnaametnike arvu ja toime pandud väärtegude kohta, siis ilmselt ei saa väita, et vastavat infot ei või omada Tallinna linn avalike teenistujate tööandjana,» lisas linnapea.

Savisaar nõuab kirjas andmeid selle kohta, milliste konkreetsete ametiisikute suhtes on väärteomenetlused algatatud, mitu väärteomenetlust on lõppenud ja mitu pooleli ning keda ametiisikutest on väärteokorras karistatud.

Samuti soovib linnapea politseilt saada tehtud väärteootsuste koopiaid. Linnavalitsus algatas eelmisel nädalal sisejuurdluse, kuid soovib enne oma otsust ametnike karistamise või mittekaristamise osas esmalt kätte saada politsei materjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles