Tallinnas peetakse taas merepäevi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva õhtupoolikul püstitati Vanasadama kruiisikaide alale lava. Täna õhtul toimub seal merepäevade avakontsert.
Neljapäeva õhtupoolikul püstitati Vanasadama kruiisikaide alale lava. Täna õhtul toimub seal merepäevade avakontsert. Foto: Jaanus Lensment

Täna algavate, arvult juba kaheksandate Tallinna Merepäevade korraldajatel on auahne eesmärk muuta siinsed merepäevad Kieli Nädala kõrval teiseks tähtsamaks merekultuuri sündmuseks Läänemere piirkonnas.

Merepäevad juhatab sisse täna õhtul kell 19 Piritalt startiv suur mereparaad, milles osaleb rohkem kui sada suuremat ja väiksemat alust. Samal ajal hakkavad Piritalt mööda rannapromenaadi kesklinna poole liikuma ka Tour d’ÖÖ jalgratturid. Vanasadamasse ja Lennusadamasse suunduvad laevad panevad seal reisijad maha ning üsna kohe võetakse pardale need, kellel õnnestus registreerida ennast mõnele laevale, et kell üheksa algavat Merepäevade avakontserti otse merelt nautida.

Vanasadama kruiisikaide alal toimuval suurejoonelisel ooperigalal esinevad  Maria Listra, Oliver Kuusik, Jassi Zahharov ning Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester, mida juhatab dirigent Martin Sildos. Avakontserdi lõpetavad laser- ja valgus-show ning ilutulestik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles