Mitu firmat loobus Harjumaa väikebussiliinide käigushoidmisest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liine sõitvate busside peatus Tallinnas Balti jaamas..
Harjumaa liine sõitvate busside peatus Tallinnas Balti jaamas.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimaste kuude jooksul on Harjumaal tegevuse lõpetanud kaks liinitaksot, sest vedajate sõnul ei tasunud tegutsemine ära.


Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektori Ago Kokseri sõnul on raske arvata, kas lähiajal võib veel mõni ettevõtja liiniveo lõpetada. «Ühistranspordikeskuse poolt on seda protsessi võimatu ohjata, kõikideks üllatusteks peab pidevalt valmis olema,» märkis ta.

Suvel peatati väikebussiliin Tallinn-Laagri suunal. Pärast kuuajast vaheaega leidis Harjumaa Ühistranspordikeskus liinile uue firma, kes hakkab teenust osutama väiksemas mahus.

Ootamatult lõpetas Mauman Reisid 1. septembrist Tallinn-Saue liinil sõitmise, ka sellele liinile kuulutab ühistranspordikeskus välja konkursi uue vedaja leidmiseks. Vedaja peaks töötama samuti kommertsalustel, sest avaliku liini avamiseks ei ole ühistranspordikeskusel raha.

Harjumaal on kokku 47 kommertsalustel toimivat bussiliini, mis moodustab 70 protsenti kogu maakondlikust liiniveost.

Kokseri sõnul on Harjumaa avalikel liinidel olukord stabiilne ja teenuse kvaliteet igati paranenud, samuti piletitulu laekumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles