Plahvatuses hukkunud mees pole varem kapo huviorbiidis olnud

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplamaal Alu alevikus suri mees plahvatuses saadud vigastustesse.
Raplamaal Alu alevikus suri mees plahvatuses saadud vigastustesse. Foto: Kaspar Pokk / Kanal2

Raplamaal Alu alevikus teisipäeval plahvatuses hukkunud 36-aastane Gert ei ole varem seoses lõhkeainetega kaitsepolitsei tähelepanu pälvinud.

Mees on küll kriminaalkorras karistatud, kuid kaitsepolitsei huviorbiidis pole ta olnud. Kõik lõhkeainete ebaseadusliku käitlemisega seotud juhtumid on vastavalt seadusele kaitsepolitsei uurimisvaldkonnas.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahari sõnul praegu veel öelda ei saa, mis tüüpi lõhkekeha plahvatusega tegemist oli, kuna ekspertiisi tulemused ei ole veel selgunud.

Kaitsepolitsei ei saa praegu kinnitada ajakirjanduses levinud infot, nagu oleks mehe käes plahvatanud granaat.

Raplamaal Alu alevikus autoremonditöökoja territooriumil hukkus esmaspäeva pärastlõunal lõhkekeha plahvatuses 36-aastane Gert. Esialgsetel andmetel hoidis mees plahvatuse hetkel lõhkekeha käes.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad surma põhjustamist ettevaatamatusest ning lõhkeseadeldise või selle olulise osa, välja arvatud lõhkeaine, ebaseadusliku valmistamise, omandamise, hoidmise, edasitoimetamise, võõrandamise, üleandmise või muu ebaseadusliku käitlemise eest.

Teise inimese surma põhjustamise eest ettevaatamatusest võib kohus süüdimõistmisel karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise eest näeb seadus süüdimõistmisel ette 2-10-aastase vangistuse.

Kriminaalmenetluse käigus võivad paragrahvid muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles