Froome võitis teist korda Tour de France’i

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: SCANPIX

RATTASPORT. Tänavuse Tour de France’i võitjaks krooniti Chris Froome (Sky), kes kannatas eelviimasel etapil ära Nairo Quintana (Movistar) rünnaku ning edestas kolumbialast lõpuks 1 minuti ja 12 sekundiga. Quintana kärpis küll legendaarsel Alpe d’Huezi tõusul Froome’i edust ligi poolteist minutit, kuid sellest jäi väheks. Kolmas oli üldarvestuses Quintana meeskonnakaaslane Alejandro Valverde.

«Keeruline on öelda, kas tänavune tuur oli raskem kui 2013. aastal, kuid sõitsin igal päeval täiega,» ütles teist korda Touri võitjaks kroonitud Froome. «Järgmisel aastal tulen tagasi, et uuendada vastasseisu Nairoga. Ta on tõeline tulevikulootus, suur talent, kes võistleb aumehelikult, rünnates õigel hetkel,» kiitis Froome BBC vahendusel Quintanat ja saatis ühtlasi teele väikese torke Vincenzo Nibali poole, kellega ta läks paar päeva enne Touri lõppu tülli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles