Anvelt: Pihli avaldus tuli üllatusena

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatuse esimees Andres Anvelti sõnul tuli Jüri Pihli avaldus Tallinna abilinnapea kohalt taanduda kõigile üllatusena.

Pihl avaldus arvamust, et tema ametikohale on juba uus kandidaat olemas. «Ma olen nii aru saanud ja mulle on mõista antud. Ma 100 protsendiliselt ei tea. Eks ma lahkun siis, kui uus kandidaat on olemas, kellele ma saan asjad üle anda, et minna tagasi volikokku,» rääkis Pihl Vikerraadio uudistele.

«See on tema personaalne otsus. Mis on selle otsuse taga, võib ainult arvata. Arvatavasti on selleks siis eilse üldkogu mittepositiivne otsus tema suhtes,» rääkis Anvelt ning kinnitas, et Pihli taandumist, ei ole Tallinna linnavalitsuse juhatuses mingil tasemel arutatud.

«Homme õhtul on Tallinna juhatuse korraline koosolek, kus seda teemat ka kindlasti arutatakse ja mis edasi teha,» rääkis Anvelt. Anvelti sõnul võib rääkida mingisugustest kandidaatidest, aga arvas, et homme veel midagi ära ei otsustata.

«Abilinnapea koht on ikkagi avalik teenistus, kust ikkagi üle öö ära minekuks põhjust ei ole. Ma arvan, et me ei pea homme uue kandidaadi nime veel homme välja käima,» rääkis Anvelt.

Anvelt sõnas, et Pihli avaldus oli kõigi jaoks suhteliselt üllatuslik. «Me ei ole abilinnapea kohta isegi kuluaarivestluses rääkinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles