Endine direktor paljastas Murru vanglas toimunut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Murru vangla.
Pildil Murru vangla. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kunagine Murru vangla direktor Gunnar Bergvald rääkis esmakordselt telekaamera ees, millistes oludes tal vanglat juhtida tuli.

1500 vangiga kinnipidamisasutuses oli korraga valves vaid 10-15 inimest, kellest tegelikult täitis tööülesandeid vaid 3-4, vahendab ERR Uudised Bergvaldi meenutusi.

Kohtumaterjalidest võib lugeda, et aastatel 2005-2006 teenis nii mõnigi vangivalvur kinnipeetavatelt kuus 5000 krooni suurust lisaraha, vangid aga kasutasid mobiiltelefone, pruukisid narkootikume, liikusid vabalt ringi ja tegid väljasõite randa.

Nii toonane vanglajuht Olavi Israel kui Bergvald väidavad, et justiitsmisteeriumile oli hull olukord teada, kuid toimuvat ignoreeriti.

Justiitsministeeriumi vanglate asekatsler Priit Kama kinnitas aga, et ministeerium tegi toona talle teadaolevalt kõik, et olukord Murru vanglas välja selgitada ja seda muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles