ERR.ee: Saaremaa püsiühenduse loomiseks jätkuvad kulukad uuringud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kuivastu sadamale
Vaade Kuivastu sadamale Foto: Raigo Pajula

Saaremaa ja mandri vahel püsiühenduse loomiseks on käimas järjekordsed kulukad uuringud, tööd tehakse samas ka laevaühenduse parandamiseks.

Riik panustab lähiaastaiks sadu miljoneid Kuivastu ja Virtsu sadama rekonstrueerimiseks. Lõplik otsus püsiühenduse rajamise kohta sünnib tõenäoliselt pärast augustis alanud ja enam kui aasta kestvate uuringute tulemuste selgumist, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Augustis käivitunud Soome firma WSP Finlandi poolt tehtav uuring üle Suure väina teostatavate vedude korraldamise ja kaasnevate keskkonnamõjude kohta läheb maksma ligi 16 miljonit krooni ja järgmise aasta hilissügisel peaks uuringu tulemusena olema selge, kuidas hakkab tulevikus üle Suure Väina Muhusse ja Saaremaale pääsema: kas jätkatakse parvlaevadega, ehitatakse sild või tunnel.

Uuringusse kaasatakse võimalikult palju teadlasi ja huvigruppe ning selle tulemustest lähtuvalt teeb püsiühenduse kohta otsuse valitsus.

Paralleelselt püsiühenduse uuringutega lähevad aga reaalsed tööd käima nii Kuivastu kui ka Virtsu sadamas ja 2010 aastaks peaksid kohal olema ka uued kiired parvlaevad.

Eile oli majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kodulehel arvamust Saaremaa püsiühenduse kohta avaldanud enam kui 2200 korda ja nende hulgas oli kindlaid pühiühenduse pooldajaid 69 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles