Põllumajandusministeeriumi nime muutmine läheb arvatust kulukamaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Põllumajandusministeeriumil seisab septembri algul ees nimemuutus, milleks kulub algul arvatust kolmandiku võrra rohkem raha.

Suve hakul, kui riigikogu arutas muu hulgas ka põllumajandusministeeriumi nime muutvat seadusemuudatust, ütles riigihalduse minister Arto Aas, et täpsustatud andmetel läheb põllumajandusministeeriumi nimetamine maaeluministeeriumiks maksma 12 000 eurot. Praeguseks on selgunud, et kokku nõuavad nimemuutusega seotud tegevused umbes 16 000 eurot.

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et ministeeriumil tuleb tellida näiteks uued pitsatid, tänukirjad, ministeeriumi hoone ja piirkondlike büroode majasildid ning registreerida ümber sõiduautode tehnilised passid. «Aasta jooksul vahetatakse jooksvalt välja ka ministeeriumi vana nimega ukse- ja visiitkaardid. Mõningaid muudatusi tuleb teha ka infosüsteemides,» lausus ta.

Põllumajandusministeeriumi nime muutva ning ministeeriumide vastutusvaldkondi ümber korraldava seaduse võttis riigikogu vastu juunis ning see hakkab kehtima 1. septembril. Valitsuse algatatud muudatuse seletuskirjas põhjendati põllumajandusministeeriumi ümbernimetamise soovi asjaoluga, et senine nimetus ei anna piisavalt terviklikult ja selgelt edasi ministeeriumi vastutusvaldkonda ning tegevuse eesmärke ja suunda. Muudatusega peaks ministeeriumi vastutusvaldkond ja tegevuse eesmärk saama selgemaks.

Põllumajandusministeeriumi muutmist maaeluministeeriumiks nägi ette ka Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu kevadel sõlmitud koalitsioonileping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles