Koolides napib noori õpetajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tahvel.
Pildil tahvel. Foto: Sille Annuk

Kuigi olemasolevad õpetajad teevad oma tööd hästi, tekitab probleeme noorte pedagoogide vähesus, selgus eile avaldatud haridus- ja teadusministeeriumi aastaanalüüsist.

Uuringu järgi väheneb õpetajakoolituse ning kasvatusteaduste õppesuuna lõpetajate arv pidevalt. Nimetatud erialale soovib võrreldes viie aasta taguse ajaga õppima asuda ligi poole vähem tudengikandidaate. Vähenenud on ka selle eriala lõpetajate arv. Õpetajakoolituse omandanutest asub erialasele tööle vaid 60 protsenti.

Haridus- ja teadusministri Jürgen Ligi (Reformierakond) hinnangul on õpetajaameti vähese populaarsuse taga väike palk ning elukutse üldine halb maine.  Kui esimese probleemiga tegeletakse ning pedagoogid hakkavad lähiaastatel ministeeriumi eesmärkide järgi saama 1,2-kordset Eesti keskmist palka, siis õpetajaameti mainet saab paraneda vaid seda tööd rohkem väärtustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles