Ukrainast tuleb ärevaid teateid

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupoli mees eile mürsurünnaku käigus kahjustusi saanud kodus.
Mariupoli mees eile mürsurünnaku käigus kahjustusi saanud kodus. Foto: AP/Scanpix

Ärevust tekitavaid uudiseid tuleb Ukraina idaosast, kus mürsurünnakute alla on sattunud nii Kiievi valitsusvägede kui ka venemeelsete separatistide käes olevad alad. Tekib küsimus, kas konflikt on jõudnud pidevast vaiksest podisemisest aktiivsemasse ja ohtlikumasse faasi.

«Tänase seisuga ei saa öelda, kas nüüd läheb lahti või ei lähe. Kui läheb lahti, siis lähebki,» sõnas eile Postimehele Ukraina sündmustel silma peal hoidev Igor Taro.

Tema sõnul on keeruline hinnata, kas praegune areng on midagi püsivat ja monumentaalset, sest hüppelisi aktiivsuse tõuse on konfliktis kuude jooksul pidevalt olnud. «Juuni alguses oli ju olukord, et korra oli Donetski kandis separatistidel selline proov, kus nad tahtsid ühes kohas läbi murda Mariinka kandis, aga ei saanud,» tõi Taro näiteks. «Võib-olla mõnikord lihtsalt tehakse selliseid katseid, proovitakse kuskil aktiivsust natuke tõsta ja siis oleneb sellest, kui hästi kaitse vastu peab, kas sealt tuleb midagi või ei tule,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles