Putin tegi siseringis vangerduse

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raudteejuht Vladimir Jakunin (alumine)ja riigipea Vladimir Putin 2013. aastal.
Vene raudteejuht Vladimir Jakunin (alumine)ja riigipea Vladimir Putin 2013. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa raudteejuhi Vladimir Jakunini tõenäoline ametist lahkumine on oluline eelkõige sellepärast, et toob ilmselt kaasa jõujoonte muutumise president Vladimir Putini lähiringis.

Pärnus lapsepõlve veetnud Jakunini sisuliselt vallandamine Venemaa Raudteede (RZD) presidendi kohalt (alles aasta tagasi määrati ta kolmandat korda sellesse ametisse) sai olla vaid teise presidendi, kogu Vene riigi oma, ainuisikuline otsus. Laialt on teada, kuidas Putin tagandab oma lähiringi inimesi ametist äärmiselt vastumeelselt, peaaegu mitte kunagi.

Viimastel aastatel on ainus selline otsus tulnud Putinile väga ustava Anatoli Serdjukovi kohta, kes vallandati 2012. aastal, kuna tema armuke oli teinud riigi varaga suuri finantsmahhinatsioone. Serdjukov alustas muide omal ajal maksuameti juhina kogu kampaaniat Mihhail Hodorkovski vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles