Ain Kaljurand – uhkest maahäärberist kaitsepolitsei hoole alla

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljurand
Ain Kaljurand Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Eile hommikul sõitis kümme aastat Tallinna Sadamat juhtinud Ain Kaljurand (50) oma Harjumaal Kuusalu vallas Pudisoo külas asuvast häärberist tavapäraselt teele, et varakult tööle jõuda. Seal ootasid teda, nagu veel viit Tallinna Sadama töötajat ees kaitsepolitsei ametnikud.

Edasi ei läinud eilne päev, nagu see kümme aastat on olnud: läbirääkimiste (mida Kaljurand ühes intervjuus on nimetanud nauditavaks tegevuseks), koosolekute, ministrite ja riigisadama partneritega kohtumiste tähe all. Edasi jätkus sadamajuhi tööpäev nn töövarjude saatel.

Kaljurand ei ole kibelenud avalikule püünele. Kui Eesti Põllumajanduse Akadeemiast 1990. aastal mehaanikainseneri diplomi saanud mehest sai pärast väheolulisi töökohti Eesti Raudtee turundusjuht, oli ta isegi üllatunud niisuguse tööpakkumise üle. «Keskastme juht, kelle puhul on olnud selline tõus üllatav. Oskuslikult on ta suutnud end ümbritseda ka kuulekate soldatitega,» tõdes üks Kaljurand kaua ja hästi tundev inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles