Marti Aavik: EKRE paljastab oma nägu

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Aavik
Marti Aavik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui EKRE juhid ei mõista ühemõtteliselt hukka isegi Vao pagulaskeskuse süütamist, on see viimane paljastav piisk karikas. Samamoodi enda olemust paljastavalt käitus Edgar Savisaar pronksööde ajal, jättes kasutamata oma autoriteedi selleks, et linnas märatsevaid vandaale korrale kutsuda. Jah, me ei tea veel, kes ja mis motiividel selle teo toime pani. Igasuguseid hüpoteese võib esitada.

 Muidugi kannab otseselt vastutust ja saab karistada ikkagi teo toimepanija. Aga see, et praegu pole kõik asjaolud teada, ei välista põhimõttelist hukkamõistu inimeste ründamisele mis tahes grupitunnuste alusel ja ka omakohtule. Mart ja Martin Helme ning teised kõvahäälsed peaksid välja tulema ja selgelt ütlema: niisuguseid asju ei tohi teha, siit läheb piir! Selle asemel kuulsime Martin Helme suust igasuguseid «agasid». Need «agad» ütlevad ju, et sedalaadi vägivald justkui oleks mingitel tingimustel õigustatud. Need julgustavad kurjategijaid ja vandaale.

Need osutavad, et Martin Helme kas ei saa aru oma rollist poliitiku ja tooniandjana või valib sarnaselt Savisaarega küüniliselt märatsejate poole, kartes korralekutsumisega kaotada nende hääli – minu valijad, las põletavad, kui tahavad. Mõlemad variandid ütlevad midagi väga halba nii käituja vastutustunde kui ka härrasmehelikkuse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles