Fraktsioonid arutavad toimetulekutoetuste tõstmist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on pere esimese liikme toimetulekutoetuse suurus 1000 krooni ja igal järgmisel liikmel 800.
Täna on pere esimese liikme toimetulekutoetuse suurus 1000 krooni ja igal järgmisel liikmel 800. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu fraktsioonid arutavad enne riigieelarve teist lugemist 1000-kroonise toimetulekutoetuse suurendamise võimalust.

Valitsuse koostatud eelarves on toimetulekutoetus esimesele pereliikmele ikka 1000 krooni ja järgmistele pereliikmetele 800, kuigi aasta algul räägiti summade suurendamisest, vahendab ERR Uudised.

Arutelud on alanud ning opositsioonis olevad Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond soovivad toimetulekutoetust tõsta tuhandelt kroonilt 1200 kroonile, et katta toiduainete hinnatõusu.

Ka sotsiaaldemokraat Eiki Nestor on päri, et toimetulekutoetus peaks tõusma 1200 kroonini ja mida varem, seda parem.

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) aga soovib toetada just neid toimetulekuraskustes peresid, kus on lapsed – alaealised pereliikmed võiskid nende arvates saada 800 krooni asemel samuti 1000 krooni suurust toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles