Jäärats: Euroopa Komisjon arvestab pagulaste jaotamise osas Balti riikide arvamusega

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenike jaoks loodud vastuvõtukeskus Müncheni rongijaamas
Põgenike jaoks loodud vastuvõtukeskus Müncheni rongijaamas Foto: SCANPIX

Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktori Klen Jääratsi hinnangul võib meedias avaldatud väidetest järeldada, et Euroopa Komisjon on rändekriisiga seotud plaanides teinud põhimõttelisi muudatusi ja arvestanud Balti riikide argumentidega antud küsimuses.

«Kui me vaatame seda üldnumbrit 120 000, millest on räägitud, siis varasema mudeli järgi võiks rääkida sellest, et meile tulevad tuhanded aga kui Hollandi ajalehe poolt esitatud number peaks tõele vastama, siis on komisjon teinud järeldusi eelmisest arutelust,» vahendas ERR Uudised Jääratsi sõnu rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Samas nentis Jäärats, et üksasjad selguvad ülehomme, sest komisjonis käivad veel arutelud, kuid tema väitel ei peaks see erinema väga palju plaanidest, mida meedia on kajastanud. Lisaks sellele võib riigikantselei ELi asjade direktori arvates lisanduda ka uusi teotusmeetmeid, mida eraldatakse päritolu riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles