Kontsert Evelin Ilvese toetuseks

, kuninglik korrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nagu kõikjal haritud Euroopas, nii loetakse ka Inglismaal suure huvi ja kaasaelamisega proua Ilvese memuaare. Otse loomulikult tuli see vaimustav teos jutuks kellaviieteel Buckinghami palees. Tema Majesteet oli raamatu läbi tudeerinud ja pakatas muljetest.

«Lihtsalt masendav, kuidas Eesti võimud vaprat naist kohtlesid,» kõneles kuninganna taskurätiga pisaraid pühkides. «Mul tuleb nutt peale, kui ma proua Ilvese peale mõtlen. Tema saatus on äraütlemata kurb!»

«Mis need närukaelad talle tegid?» küsisin õudusvärinal. Ma ise kahjuks pole proua Ilvese šedöövrit lugenud, sest Sussexi Konsumist osteti mõlemad eksemplarid silmapilk ära, kui kõmuline teos müügile paisati. Ega mul Ida-Euroopa demokraatiate suhtes mingeid illusioone ei ole, selleks olen liiga palju Gulagi-teemalist kirjandust lugenud. Inimeste vangistamine ja piinamine, orjatööle sundimine ja moodsatest riietest ilmajätmine on paariariikide tavaline praktika. Seda näitas juba paljukannatanud Anna-Maria Galojani juhtum. Nüüd siis on sovettide moolok nõudnud järjekordse ohvri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles