Riigiprokurör Raivo Sepp valiti taas Eurojusti asepresidendiks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Sepp.
Raivo Sepp. Foto: Peeter Langovits

Eile Eesti esindaja Eurojusti juures riigiprokurör Raivo Sepp teiseks ametiajaks Eurojusti asepresidendiks.

Valimiste järel toonitas Eurojusti president Aled Williams, et näeb Raivo Sepa tagasivalimises olulist usaldusavaldust Eurojusti Nõukogu poolt, vahendas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Ühtlasi avaldas Williams rahulolu, et tema meeskonnas jätkab suurte kogemustega tugev isiksus.

«Raivo Sepa jätkamine näitab, et suudame mõjutada oluliste Euroopa institutsioonide arengut,» ütles riigi peaprokurör Norman Aas. Aasa sõnul avaldub Sepa tagasivalimises suur tunnustus Eesti prokuratuurile.

Justiitsminister Rein Langi sõnul näitab prokurör Raivo Sepa tagasivalimine Eurojusti asepresidendiks, et Eestit tunnustatakse kui head koostööpartnerit rahvusvahelist mõõdet omavate kriminaalasjade menetlemisel, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Juba see, et Eesti kui nö uue liikmesriigi esindaja valiti Eurojusti kolleegiumi asepresidendiks esimesel korral, näitas usku meie kompetentsi piiriülese organiseeritud kuritegevuse vastases võitluses,» ütles Lang.

«See, et meie esindaja teist korda ülekaalukalt samasse ametisse valiti, on tunnustuseks nii Sepa kolmeaastasele tööle kui tõestuseks sellele, et Eestil on oluline roll raskete kuritegude vastase võitluse alaste otsuste tegemisel Euroopas,» tõdes minister.

Eurojust on justiitskoostöö võrgustik, mis aitab Euroopa Liidu liikmesriike erinevate raskete kuritegude menetlemisel, sealhulgas terrorismi, pettuste ning inim- ja narkokaubanduse valdkonnas. Eurojusti töö eesmärk on parandada liikmesriikide õigusasutuste vahelist koostööd ja koordineerida eeluurimise ja isikute kohtu alla andmise protsessi.

Eurojust tegeleb menetluste koordineerimisega ülepiirilistes kriminaalasjades, kohtualluvuse küsimuste lahendamise ja teatud juhtudel ka kriminaalmenetluse alustamisega. Viimane pädevus on vaid vähestel liikmetel, Eestil sealhulgas.

Eurojusti kuulub igast ELi liikmesriigist üks liige, kes on nimetatud vastavalt selle riigi õigussüsteemile ja kes on kas prokurör, kohtunik või võrdväärse pädevusega politseiametnik.

Eesti seisukohalt on esindaja tegevuse põhieesmärgiks koordineerida raskete kuritegude vastu võitlemist Eesti Vabariigi ja teiste Euroopa Liidu liikmesriikide vahel ning korraldada õigusabi küsimuste lahendamist ja informatsiooni vahetamist kriminaalmenetlustes ELi liikmesriikidega.

Eurojusti presidendiks on Ühendkuningriikide liige Aled Williams ja teiseks asepresidendiks Belgia liige Michèle Coninsx.

Riigiprokurör Raivo Sepp on Eesti esindaja Eurojusti juures alates 2004. aastast. Esimest korda valiti ta Eurojusti asepresidendiks 13. septembril 2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles