Välismaa lühiuudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad.
Bashar al-Assad. Foto: AFP/SCANPIX

«Euroopa kannab vastutust, kuna ta on toetanud ja andnud varjupaika terrorismile. Euroopa nimetab terroriste «mõõdukateks» ning lahterdab neid. Kõik nad on ekstremistid.»

Süüria president Bashar al-Assad ütleb, et Euroopa on põgenikekriisis ise süüdi.

Tadžikistan teatas mässuliste purustamisest

Tadžikistani võimud teatasid kolmapäeval hiljutiste rünnakute taga oleva islamirühmituse purustamisest. Endise asekaitseministri, mässumeelse kindrali Abduhalim Nazarzoda grupeering on valitsusvägede ühisoperatsiooni tulemusena kahjutuks tehtud, raporteeris siseministeerium. «Abduhalim Nazarzoda on tapetud,» lisati avalduses. Tadžikistani julgeolekuallikad ütlesid reedel, et «Nazarzoda toetajate viimane grupp, nende hulgas ka tema ise, hakkas julgeolekujõududele vastu ja tapeti. Kuni kuus mässulist hukkus, nende seas ka Nazarzoda,» lausus allikas.

AFP/BNS

5,5 miljonit eurot soovib Leedu töö- ja sotsiaalkaitseministeerium järgmise aasta riigieelarves raha pagulaste jaoks.

Peking ei loobu Lõuna-Hiina mere saartest

Peking ei loobu iial pretendeerimast Lõuna-Hiina saartele, kinnitas välisminister kolmapäeval, enne president Xi Jinpingi riigivisiiti Ameerika Ühendriikidesse.

Hiina peab enda omaks suuremat osa merest ning on oma positsioonide kindlustamiseks ehitanud aasta jooksul merre hulga tehissaari sõjaväerajatistega. Strateegiliselt tähtsate laevateede ning oletatavate nafta- ja gaasimaardlatega alale pretendeerivad ka Taiwan, Vietnam, Filipiinid, Malaisia ja Brunei.

AFP/BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles