Seppik: muukeelse info tõlkimise nõue võib ebaseaduslik olla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakondlasest riigikogu liige Ain Seppik saatis õiguskantsler Indrek Tederile avalduse, milles palub uurida, kas parlamendis vastu võtta tahetav keeleseaduse eelnõu pole mitte põhiseadusega vastuolus.

Seppikule teevat muret kolm eelnõu punkti, vahendab Reporter.ee. Neist esimene lubaks poliitilist välireklaami edaspidi vaid eesti keeles, kuid Seppiku arvates peaks see pigem valimis-, mitte keeleseadusega reguleeritud olema.

Samuti pole Seppik rahul plaaniga kehtestada eestikeelsuse nõue Eestis registreeritud ja avalikkusele suunatud internetilehtedele, kuna leiab, et paljud võõrkeelsed Eesti veebilehed on suunatud ainult välismaalastele ja nende tõlkimiseks tuleks omanikel teha põhjendamatuid lisakulutusi

Kolmandaks vaidlustab riigikogulane eelnõu punkti, mille järgi peaksid avalike ürituste korraldajad tulevikus kindlustama olulise võõrkeelse teabe tõlke eesti keelde. Seppiku sõnul tooks selline muudatus ürituste korraldajatele lisakulusid, kuna tõlge tuleks tagada ka juhul, kui üritusest ei võta osa ühtki eesti keelt valdavat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles