Uus saade moehuvilisele

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kapist välja» saatejuht on ajakirjanik Anne Vetik.
«Kapist välja» saatejuht on ajakirjanik Anne Vetik. Foto: Maiken Staak / ERR

Alates teisipäevast jõuab ETV2 eetrisse kaheksa uhiuut moesaadet «Kapist välja», mida toimetab laulja ja ajakirjanikuna tuntud Piret Järvis.

«Kapist välja» on kultuurihuvilisele vaatajale suunatud dokumentaalne saatesari, mis piilub Eesti moe tagatubadesse. Saate tegijad viivad vaataja stuudiotesse, töökodadesse, galeriidesse ja moemajadesse. Igas saates keskendutakse mõnele konkreetsele alateemale: «Kust tuleb Eesti mood?», «Eesti moeaksessuaarid», «Eesti moemeedia», «Mood kui kunst», «Moodsad mikrobrändid», «Eesti moetegijad välismaal», «Eesti moetööstus» ja «Moeharidus». Rubriik, mis saatest saatesse korduma hakkab, on «Stiiliikoon», kus üks tuntud ja oma stiili poolest silma paistev eestlane avaldab oma moemõtteid ning paljastab vaatajatele oma stiiliarsenali.

Toimetaja Piret Järvise sõnul väärib Eestis loodud mood erisaateid, sest peale vanade ja tuntud tegijate on juurde tulnud palju uusi. Üha enam luuakse uusi brände, minnakse moodi õppima välismaale. «See kõik väärib talletamist,» leiab Järvis. «Lisaks on mood visuaalselt nauditav valdkond, eriti tänuväärne aines niivõrd visuaalsele meediale nagu televisioon.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles