Segaduses pangad liigutasid alusetult sadade tuhandete klientide raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri lõpus kandsid pangad ekslikult klientide kontodele raha tagasi või võtsid maha kaardimakse summasid topelt. See oli ka mullu kõige loetavam Postimehe tarbijauudis.
Septembri lõpus kandsid pangad ekslikult klientide kontodele raha tagasi või võtsid maha kaardimakse summasid topelt. See oli ka mullu kõige loetavam Postimehe tarbijauudis. Foto: Piktochart / Tiina Rekand

Mitu Eestis tegutsevat panka lasi end viimastel päevadel ühe koostööpartneri tehnilisest probleemist segadusse ajada ja kandis sadade tuhandete klientide kontodele alusetult raha või siis broneeris seda alusetult.

Ulatusliku probleemi põhjustamiseks piisas pealtnäha tühisest eksimusest: Eestis kaarditehinguid koordineeriv Nets Estonia edastas 17. septembril finantsettevõtetele ühe kaarditehinguid kajastava faili kaks korda ning üritas hiljem viga parandada sellega, et saatis kahe päeva pärast topelt läinud kandeid tühistava faili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles