Riigieelarve keskendub julgeolekule ja sotsiaaltoetustele

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: rahandusministeerium

Koalitsioonipartnerid rõhutasid riigieelarvet tutvustaval pressikonverentsil, et läbirääkimised möödusid erakordselt konstruktiivselt ja rahulikult – eks vaidlused ole juba kevadise koalitsioonileppe koostamise ja suvise ülevaatamise käigus ära vaieldud.

Järgmise aasta riigieelarve epiteedis erakonnad aga kokku leppida ei suutnud – peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas nimetas eelarvet «vastutustundlikuks», tervise- ja tööminister ning SDE esimees Jevgeni Ossinovski «progressiivseks» ning rahandusminister Sven Sester (IRL) «jätkusuutlikuks ja konservatiivseks».

IRLi esimehe ja sotsiaalkaitseministri Margus Tsahkna hinnangul on kõik hea riigieelarves seotud sotsiaalse kaitsega. «See on terve talupoja mõistusega töötava Eesti pere eelarve – hoitakse kokku kuludelt, samal ajal investeeritakse nendesse pereliikmetesse, keda on vaja järele aidata,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles