Paet: Eesti on valmis Venemaaga kõigil teemadel rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Eesti on valmis Venemaa rääkima kõikidel teemadel, kaasa arvatud piirilepingut puudutav, kinnitas välisminister Urmas Paet.

«Oleme valmis Vene poolega kõikidel teemadel rääkima. Iseenesest on Eesti pool teinud kõik selleks, et 2005. aastal sõlmitud piirilepped saaksid jõustuda,» ütles välisminister Urmas Paet BNSile, kommenteerides Venemaa uue suursaadiku Juri Merzljakovi sõnu, et piirileping kahe riigi vahel võiks jõustuda tuleval aastal.

Intervjuus ETV uudistesaatele «Aktuaalne kaamera» ütles uus suursaadik Eestis Juri Merzljakov, et loodetavasti laheneb peagi Vene kodanike viisavaba reisimise küsimus Euroopa Liidus. Samuti loodab suursaadik Eesti-Vene piirileppe jõustumist järgmisel aastal.

«See on küll alla kirjutatud, aga Eesti parlamendis ratifitseerimisel toimunu tõttu ei ole see jõustunud. See küsimus tuleb lahendada. Ja me loodame järgmise aasta jooksul selle küsimuse lahendada,» ütles Venemaa suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles