Hiiumaa haldusreform viib meeleavalduseni

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Kõrgessaare valla rahvas pidas 31. augusti protestikoosolekult, kus kokkutulnud hääletasid iseseisva Lauka kooli jätkamise poolt. Foto paremas servas sinises pluusis Hiiu vallavolikogu liige Artur Valk.
Endise Kõrgessaare valla rahvas pidas 31. augusti protestikoosolekult, kus kokkutulnud hääletasid iseseisva Lauka kooli jätkamise poolt. Foto paremas servas sinises pluusis Hiiu vallavolikogu liige Artur Valk. Foto: Harda Roosna / Hiiu Leht

Perearst läks ära, apteek pandi kinni, vallavanem kangutab koolidirektorit ning asutuste juhtimine viidi Kõrgessaarest Kärdlasse. Selline on seis vähem kui kahe aasta eest Kärdla linnaga ühinenud endises Kõrgessaare vallas.

Neljapäeval kell 15.30 kogunevad Kärdla linna keskväljakule pahased hiidlased, et toetada Hiiu vallavolikogus algatatud umbusaldushääletust vallavanema Georg Linkovi suhtes. Meeleavalduse korraldab Loode-Hiiumaa Külade Selts ja endise Kõrgessaare valla Lauka kooli lapsevanemad.

Viimaseks piisaks hiidlaste karikas sai järjekordne näide sellest, mis juhtub siis, kui väike omavalitsus ühineb suuremaga. Kärdla linnas on umbes 3000 elanikku, sellal kui endises Kõrgessaare vallas tuhande ringis. Et säärane haldusreform üldse teoks saaks, muutis keskvalitsus seadust nõnda, et saartel saaks ühineda ka need omavalitsused, millel pole ühist piiri. Nii lahutab Kärdlat ja Kõrgessaare piirkonda praegugi Pühalepa vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles