Galerii ja video: TTÜs avas uksed Korea instituut

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikool(TTÜ) avas täna Korea instituudi, mis on esimene omataoline korea keelt, kultuuri ja ärikontakte propageeriv asutus kogu Põhjamaades.

TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektori Tea Varraku sõnul hakkab Tallinna King Sejongi instituut tegutsema ülikooli rahvusvaheliste suhete instituudi koosseisus oleva Aasia ja Vaikse ookeani uuringute keskuse egiidi all.

«Korea instituudi avamine TTÜ juures näitab, et ülikooli roll Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna poliitikauuringutes on leidnud tunnustamist,» rääkis Varrak.

«Oleme juba alustanud korea keele õpetamist kahes eraldi rühmas ühtekokku 40 inimesele, kelle seas on nii TTÜ tudengeid kui ka korea keele ja kultuuri huvilisi väljapoolt ülikooli. Tulevikus peaks aga King Sejongi instituudist saama korea kultuuri ja ärisuhete keskus mitte ainult Eestile, vaid kogu Põhjala piirkonnale.»

Instituut on oma nime saanud aastatel 1387-1450 elanud kuningas Sejongi järgi, kes on korea tähestiku looja. Korealased üle maailma peavad teda üheks kõige austusväärsemaks rahvuskaaslaseks. UNESCO annab alates aastast 1989 välja King Sejongi nimelist kirjaoskuse levitamise auhinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles