Ligi pooled trahvid tulevad kahest uuest kiiruskaamerast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti teedel kiiruskaameratega tuvastatud rikkumistest ligi pooled pärinevad Libatses ja Rannus asuvatest kahes suunas kiirust mõõtvatest uutest kaameratest, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

«Septembris saadetud 10 625 trahviteatest ligi pooled koostati Libatse ja Rannu kaamerate tuvastatud rikkumiste kohta,» ütles PPA liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere neljapäeval BNSile. Rannus mõõdeti ligi 2900 ja Libatses üle 1500 rikkumise, mõlemas mõõtekabiinis mõõdetakse sõidukite kiirusi mõlemas suunas, lisas Kaarepere.

Koos Vääna-Jõesuu kaameraga, mis registreeris ligi 600 kiiruseületamist ja Anna kaameraga, mis tuvastas üle 500 rikkumise, andsid need neli kaamerat üle poole kõigist septembri kiirusrikkumistest.

Selle aasta üheksa kuuga on politsei välja saatnud 83 816 trahviteadet kiiruskaameratega tuvastatud rikkumiste kohta.

«Kõige rohkem ületamisi fikseeritakse jätkuvalt Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 95,1. kilomeetril Libatses asuvate uute kiiruskaamerate poolt, mis alustasid tööd 4. mail 2015, kus selle aja jooksul on koostatud 19 082 trahviteadet,» märkis Kaarepere.

Sel maanteelõigul on lubatud suurimaks sõidukiiruseks 70 km/h ning ühest mõõtekabiinist mõõdetakse mõlema sõidusuuna kiirusi. Neist enam rikkumisi tuvastati suunal Tallinnast Pärnu poole, kus registreeriti 11 676 ja Tallinna suunal 7406 rikkumist.

«Lisaks on palju rikkumisi fikseeritud ka Tallinna-Narva mnt 127,6. kilomeetril Rannus, kus samuti 70 km/h alas mõõdetakse ühest mõõtekabiinist mõlema sõidusuuna kiirusi,» teatas Kaarepere. Sama ajaperioodi jooksul on selle kaamera mõõtmiste põhjal koostatud 10 078 trahviteadet, millest 55 protsenti on saadud Narva suunal tuvastatud kiiruseületamiste kohta, lisas PPA esindaja.

Võrreldes ülejäänud kaameratega on suur rikkumiste arv näiteks ka Vääna-Jõesuus, Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna tee 18,7. kilomeetril, kus lubatud sõidukiiruseks 50 km/h, ning läbi varasemate aastate ka Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Anna ja Mäeküla 70km/h alas.

Enim kiirusrikkumisi tuvastati juulis, mil koostati 14 334 trahviteadet. Valdav osa määratud hoiatustrahvidest on summas 9-18 eurot.

Maanteeameti andmeil oli augusti keskpaiga seisuga Eesti riigimaanteedel üleval 55 mõõtekabiini ja neis 39 kiiruskaamerat, mida paigutatakse aeg-ajalt ümber. Neist 22 mõõtekabiini asuvad Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel, 11 mõõtekabiini Tallinna-Narva maanteel, üheksa mõõtekabiini Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel, viis mõõtekabiini Tallinna-Rapla-Türi maanteel, neli mõõtekabiini Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel, kaks mõõtekabiini Tallinna-Saku-Laagri maanteel ja kaks mõõtekabiini Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maanteel.

«Mõõtekabiinid on paigaldatud liiklusohutuse tagamiseks kohtadesse, kus varem on juhtunud inimvigastustega õnnetusi. On oluline, et juhid oleksid liiklemisel hoolivad ja tähelepanelikud ning järgiksid piirkiirust, et vältida liigsest kiirustamisest tingitud raskete tagajärgedega liiklusõnnetusi,» rõhutas Kaarepere oma kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles