Pirital avati uus disc-golfi rada (1)

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita ja Lasnamäe piiril Maarjamäe klindi all avati uus disc-golfi park, mis asendab Kloostrimetsas olnud rada.

Üheksa korviga disc-golfi rada asub Purde ja Kase tänava vahelisel alal. «Kloostrimetsaga võrreldes on see oluliselt lihtsam ja algajatel on siin kergem mängimisega alustada. Rada on suhteliselt lage ja kõrgustevahed sisuliselt puuduvad, see tähendab ka seda, et ketta kaotamise risk on tunduvalt väiksem,» ütles rajameister Ervin Kaur.

«Maastik on huvitav, kuna ala on võrdlemisi kitsas ja pikk. Pidime rada nõnda planeerima, et see oleks loogilises asetuses ja mahutaksime siia võimalikult palju korve,» lisas Kaur.

Pirita linnaosavanem Tõnis Mölderi sõnul nägi ala varasemalt välja üpris õnnetu: «Enne oli tegemist tühermaaga, kus oli hein rinnuli ja liikus ringi kahtlast kontingenti. Täna on tegemist korraliku loodusalaga, kus inimesed saavad nautida vabas õhus liikumist ja tegeleda spordiga.»

Piritale võib lisanduda veel kohti, kus saab disc-golfi mängimist harrastada. «Disc-golfi alaliidu inimestega oleme rääkinud, et mõningad eramaa krundid, mis Pirital täna ei ole kasutust leidnud, saaks liidu poolt kasutusele võtta ja teha seal eraomanikega vastavad kokkulepped. Pirita linnaosavalitsus toetab seda ettevõtmist ning on valmis oma nõu ja jõuga appi minema,» sõnas Mölder.

Kloostrimetsa täismõõtmetes discgolfi väljak suleti, sest mängimine mõjutas negatiivselt loodust. Kuna mäng oli ja on populaarne, ei soovinud linnaosavalitsus mänguvõimaluse kadumist Piritalt ning otsustas rajada uue.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles