Otsaltit ähvardab uus kriminaalasi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Poolteist aastat pärast viimast skandaalset uurimist ja kohtus süüdimõistmist ähvardab endist politseiprefekti Aivar Otsaltit ja temaga seotud Tartu politseinikke uus kriminaalasi.

Postimehe andmeil menetlevad uurimisorganid riigiprokuratuuri juhtimisel Otsalti, tema lähikondsete ja ühe Tartu tuntud ettevõtja kohta esitatud kuriteoavaldust. Riigiprokuratuur keeldus poolelioleva menetluse sisu kommenteerimast, kuid kinnitas, et ühtegi ametlikku kahtlustust kellelegi seni esitatud pole.

Seda, kas pärast sunnitud lahkumist politseist õigusabiteenuseid pakkuma hakanud Otsaltit ootab ees uus kahtlustus või on tegemist alusetu kuriteokaebusega, on esialgu vara öelda.

Aastaid Lõuna-Eestis politseiprefektina töötanud Aivar Otsalt sattus skandaali poolteist aastat tagasi, kui ta oli üle viidud Ida prefektuuri juhiks. Kaitsepolitsei esitas Otsaltile kahtlustuse ja kohus mõistis ta süüdi politsei vara omastamises ning ebaseaduslike relvade ja lõhkeainete käitlemises.

Tingimisi karistada saanud Otsaltiga koos jäi kohtus süüdi ka hulk tema lähikondsete sekka kuulunud Tartu kriminaalpolitseinikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles