Ossinovski: pole kuskil otsustatud, et Parts peaks Euroopa Kontrollikotta minema

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsusliitu kuuluva kolme erakonna juhid arutavad lähipäevil, kellest saab Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas, sotsiaaldemokraatide esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul pretendeerivad sellele kohale ka nemad, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Ei ole ju kuskil otsustatud, et just IRLi esindaja peaks kontrollikoja liikme koha saama, nii et sotsiaaldemokraadid kindlasti pretendeerivad samamoodi sellele kohale,» kinnitas Ossinovski.

Sotsiaaldemokraadid on rääkinud endisest tervise- ja tööministrist Rannar Vassiljevist ja kuigi kõneldud on ka haridusminister Jürgen Ligi huvist selle koha vastu, on ta sotsiaalmeedia vahendusel öelnud, et see pole nii.

Reformierakonna peasekretär Martin Kuke sõnul oleks Ligi tugev kandidaat, kuid Partsi tugevuseks on tema taust endise riigikontrolöri, peaministri ja ka majandusministrina, ka IRLi peasekretär Kert Karus märkis, et erakonna hinnangul on Juhan Parts piisavalt sobiv kandidaat.

Otsus, kes kontrollikotta saadetakse, peab olema konsenuslik, seega tuleb kellelgi oma kandidaadist loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles