Pomm võis olla Vene lennuki pagasiruumis

Hanna-Hulda Reinkort
, foreign news editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti turistid eile Sharm El-Sheikhi lennujaamas. Inimesed ootavad mitmendat päeva koju saamist, kuid on esialgu sunnitud kuurordi hotelli naasma.
Briti turistid eile Sharm El-Sheikhi lennujaamas. Inimesed ootavad mitmendat päeva koju saamist, kuid on esialgu sunnitud kuurordi hotelli naasma. Foto: AFP/SCANPIX

USA ja Briti julgeolekuallikate sõnul põhjustas Vene reisilennuki allakukkumise Siinai poolsaare kohal pomm, mis võidi enne lennuki õhkutõusmist paigutada pagasiruumi. Eesti välisministeerium soovitab vältida Sharm el Sheikhi lennujaama, kus ootavad kojulendu tuhanded inimesed.

Briti ajalehe Times andmeil tuli info päevavalgele pärast USA-Briti ühist luureoperatsiooni, milles kasutati satelliite, et kuulata pealt sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Süürias ja Egiptuses tegutsevate võitlejate elektroonilist suhtlust.

«Sõnumite sisu ja toon veenis analüütikuid, et pommi viis lennukile reisija või lennujaama maapealse personali liige,» edastas ajaleht. Times oma infoallikat ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles