Aasta põllumees on Romet Rässa

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kuulutati Tallinnas Kumu kunstimuuseumis tänavuseks aasta põllumeheks Tartumaa Võnnu valla Habemiku talu peremees Romet Rässa. Auhinna – Ferdi Sannamehe 1927. aastal valminud «Külvaja» pronkskuju koopia, mille on modelleerinud skulptor Tiiu Kirsipuu – andis üle president Toomas Hendrik Ilves.

Teraviljakasvataja Romet Rässa on kujundanud Habemiku talu eeskujulikuks põllumajandusettevõtteks, muutes maad maaparandusega viljakandvaks ja harides üle tuhande hektari. Põldudel tegutseb Rässa koos poja Siimu firmaga.

Rässa ütles, et tiitel on talle väga suur tunnustus ja ega põllumehe jaoks Eestis suuremat tunnustust olegi. Küsimusele, mis on tema hinnangul praegu Eesti põllumajanduses suurim probleem, vastas Rässa, et meie poliitikud küll kuulavad põllumeeste mured ära, kuid ei reageeri neile. «Võrreldes meie naaberriikidega, ja ma ei räägi siinkohal jõukast Soomest, on seal tõesti suur soov põllumehi aidata ja riik võitleb oma põllumeeste heaolu eest. Meie riigis seda ei ole,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles