Kreenholmi koondatud töö leidmise suhtes lootusi ei hellita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimast päeva tööl olnud lahkuvad Kreenholmist.
Viimast päeva tööl olnud lahkuvad Kreenholmist. Foto: Liis Treimann / Postimees

Narva Kreenholmi vabrikus eile viimast tööpäeva pidanud õmblejannad pole uue töö leidmise osas kuigi lootusrikkad, kirjutab koondamisteate saanutega kohtumas käinud Risto Berendson.

Kreenholmis 28 aastat töötanud Sveta ütles, et tal pole tuleviku suhtes mingeid plaane. Teisel pool piiri, Jaanilinnas Korea allettevõttes tööle asumise lootust naine ei hellita.

Koondatutel tuli eile tsehhist ära viia kõik isiklikud asjad, muuhulgas ka potililled. Suure sõnajala toppisid autosse Larissa (staaž Kreenholmis 39 aastat) ja tema minia Jekaterina (staaž kuus aastat). Mõlemad naised ütlesid, et Kreenholmiga oli seotud kogu nende elu. Larissa ei usu, et enam tööd leiab, Svetlana loodab turule müüjaks minna.

«Mis siin enam nutta, oma nutud oleme juba ammu ära nutnud,» ütles 41 aastat Kreenholmis töötanud Valentina nukralt. Paljud naised on pealtnäha rõõmsad. «Mis siis ikka. Venemaa pensionist ma loobusin ja nüüd jääb üle oodata seitse aastat Eesti pensionini,» ütleb 40 aastat Kreenholmis töötanud Natalja. «Elule tuleb vastu naeratada.»

Kreenholmi õmblejannade viimasest tööpäevast loe pikemalt Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles