Väino Pentus on sel aastal võlausaldajaile tasunud 26 eurot

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Pentus Harju maakohtus.
Väino Pentus Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Pankrotistunud OÜ Autorollo endine ainuosanik Väino Pentus maksis talle määratud 819 000-eurosest nõudest sel aastal võlausaldajatele 26 eurot.

Postimees kirjutas oktoobri lõpus, et Pentus on 819 000-eurosest nõudest kolme aastaga kahjusaajatele hüvitada suutnud vaid 93 eurot ja 78 senti. Harju maakohtu aruanded näitavad, et 2013. aastal tasus ta võlausaldajaile 93,78 eurot, aasta hiljem ei maksnud sentigi.

Oktoobri lõpus kukkus käesoleva aasta aruandluse tähtaeg ning Harju maakohtu pressiesindaja kinnitusel maksis Pentus sel aastal võlausaldajaile 26 eurot ja 25 senti.

Kui uskuda Pentuse mullu kohtule esitatud aruannet, töötab ta kaugsõiduautojuhina Eesti väikeettevõttes Vot & Sun. Kuigi kaugsõidujuhtidele makstakse Eestis keskmiselt 1500-euroseid kuutasusid, on mees nõustunud tegema sama tööd miinimumpalga eest.

Menetlusega kursis olevate allikad on Postimehele väitnud, et tegemist on JOKK-skeemiga, sest ülejäänud töötasu saab Pentus kätte komandeeringu päevarahadena. Kuivõrd viimane pole seaduse mõttes töötasu, vaid kulude hüvitis, ei maksta päevarahadelt makse ning ka täituritel pole võimalik summat arestida. Sealjuures maksab Pentus võlausaldajatele 75 protsenti miinimumpalgast üle jäävast rahast nagu nõutud.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles