Nn Islamiriigi rünnakuid 2015. aastal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedased Ankaras pommiohvri matustel.
Lähedased Ankaras pommiohvri matustel. Foto: SCANPIX

End Islamiriigiks (IS) nimetav sunniitlik äärmusrühmitus on tänavu Euroopas, Lähis-Idas, Ameerika Ühendriikides ning ka Aafrika ja Aasia riikides olnud otseselt või kaudselt seotud kümnete terrorirünnakute korraldamisega. Neist tähtsaimad on järgmised:

Prantsusmaa, 9. jaanuar. ISile truudust vandunud Prantsusmaa kodanik Amedy Coulibaly (32) võttis Pariisi koššerpoes pantvange ja tappis neli inimest, enne kui julgeolekujõud ta tapsid. Coulibalyt seostatakse vendade Chérif (32) ja Said Kouachiga (34), kes ründasid 7. jaanuaril satiiriajakirja Charlie Hebdo ja tapsid 12 inimest. Erinevalt Coulibalyst väitsid Kouachid end olevat terrorirühmituse Al-Qaeda Jeemeni haru liikmed.

Tuneesia, 18. märts. Kaks Tuneesia kodanikust ründajat avasid tule pealinnas Tunises asuvas Bardo muuseumis, tappes 20 välisturisti ja kaks tuneeslast, enne kui julgeolekujõud nad tapsid. Rünnaku eest võttis vastutuse IS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles