Reformierakond: pole vaja siseriiklikult süüdlasi otsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Aidma
Rein Aidma Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna fraktsiooni ja riigikogu maaelukomisjoni liige Rein Aidma ütles tänasel põllumajandusarutelul, et süüdistamise asemel tuleks ühiselt edasi minna, et Euroopa Liidus Eestile soodsad tingimused saada.

Aidma sõnul on maaelu arendamine üks keerulisemaid Euroopa Liidu valdkondi, milles lõpuni lõpplahendust, et kõik oleksid ühtemoodi rahul, ei tule kunagi.

Tema sõnul peab Reformierakond väga oluliseks järgmise Euroopa Liidu programmeerimisperioodi ettevalmistamisel põllumajandusministri intensiivset tööd liitlaste leidmisel Eesti huvide jõuliseks realiseerimiseks ja eesmärgiks on võrdne kohtlemine maaelutoetuste ja põllumajandustoetuste osas.

«Meil ei ole vaja asjatult siseriiklikult süüdlasi otsida. Läheme edasi ja ühendame jõud Euroopa Liidu ühtlase kohtlemise saavutamiseks,» soovitas ta.

Aidma toonitas ka, et enne suures saalis toimuvat arutelu peaks vastavad teemad komisjonist läbi käima, kuid täna kuuldud teemasid pole seal tõstatatud.

«See on juba kinni nendes, kes täna ilmselt peavad rohkem tribüünikõnesid, kui ainult asja sisuliselt arutada tahavad,» sõnas ta.

Samas tõstis ta esile, et 2011. aasta eelarves on investeeringuteks kokku nähtud 16 miljardit krooni, kusjuures väga suur osa neist investeeringutest on suunatud just maaelu arendamisse ja regionaalse tasakaalu saavutamiseks.

Lisaks on tema sõnul PRIA eelarvest ettenähtud toetus ja investeeringud kokku üle 4,5 miljardi krooni ja regionaalseid toetusi on selle aastaga võrreldes ligi miljard rohkem ehk kokku 2,2 miljardit.

«See raha läheb koolide, lasteaedade korrastamiseks, turismi arenduseks ja uute töökohtade loomiseks maal,» lubas ta. «Mingem korraks maale ja vaadake, kui palju on seal viimastel aastatel külasid ellu ärganud, korrastatud, kui palju on seal uut ehitatud. Kus on tegijaid, seal ei oodata soravat virinat, seal tehakse!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles