Vaata, mida müüakse Tallinna jõuluturul

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16.55 kuulutatakse Tallinnas Raekoja platsil avatuks traditsiooniline jõuluturg.

Avamisel saavad sõna jõuluturu korraldaja Diana Harusoo ja Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme. Traditsiooniliselt on jõuluturul müügil suur valik kingitusi ja maiustusi, põhirõhk on Eesti käsitööl ja toiduainetel. Esmakordselt on avatud Gurmeekiosk, kus kaubeldakse parimate eestimaiste uudistoodetega (siidrid, toorsnäkid, hummused, käsitöömaiustused jm). Suurem osa neist on mahetooted. Kohapeal saab ka keha kinnitada. Pakutakse tuntud jõuluroogi- hapukapsast, verivorsti ja glögi, aga leidub ka uudistooteid nagu hõõgsiider ja ploomihõõgvein.

Lisaks toiduelamustele pakub jõuluturg ka meelelahutuselamusi. Raekoja platsi laval astuvad tänavu üles umbes 1700 lauljat ning tantsijat. ETA Tantsukooli, JJ Street Tantsustuudio ja paljude teiste seas ka rahvatantsugrupid ning –seltsid. Uusaastaööl on kavas eriprogramm, kus teiste seas esinevad ansambel Würffel ja La La Ladies.

Tänavune jõuluturg on avatud 20. novembrist kuni järgmise aasta 8. jaanuarini iga päev kella 10-19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles