Maris Jesse valiti WHO täitevkogu liikmeks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse.
Maris Jesse. Foto: Liis Treimann.

Gruusias Thbilisis toimuval Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa regionaalse komitee istungil valiti WHO täitevkogu liikmeks Tervise Arengu Instituudi peadirektor Maris Jesse.

Täitevkogus, mis on WHO assamblee järel teine otsustusorgan, ei ole Eesti varem esindatud olnud, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul on Eesti esindaja valimine WHO täitevkogu liikmeks suur tunnustus Eesti edusammudele.

«Valimistele eelnenud kohtumistel teiste riikide delegatsioonidega oli tunda ootust muutusteks WHOs globaalsel tasemel ning usku, et Eesti saab sellele kaasa aidata,» lisas Maris Jesse.

WHO Euroopa regiooni täitevkogu valimistel perioodiks 2009-2011 esitasid neljale vabanevale kohale oma kandidaadi kümme riiki. Maris Jesse ja teised valituks osutunud kandidaadid peab ametlikult heaks kiitma ja kinnitama veel 2009. aasta mais toimuv WHO assamblee. Siis algab liikmete kolme-aastane ametiaeg.

WHO 34-liikmeline täitevkogu, kus Euroopa regioon on esindatud kaheksa liikmega, kohtub 2 korda aastas - talve- ja suvesessioonidel. Täitevkogu ülesanne on ette valmistada WHO 193 liikmesriigi aastakoosolekul arutlusele tulevad teemad, WHO arengustrateegia, samuti korraldada liikmesriikide järelvalvet otsuste elluviimise üle, nõustada WHOd ja toetada organisatsiooni toimimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles