Vantaa tulistamises osalesid eestlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: facebook.com/Suomenpoliisi

Kõik kolm Soomes Vantaa Myyrmäe raudteejaamas esmaspäeva õhtul toimunud tulistamises osalenud isikut olid Soomes elavad Eesti kodanikud.

Soome politsei juhtivinspektori Kimmo Hyvärineni sõnul oli juhtunul palju pealtnägijaid.

«Tulistamine toimus kella poole kuue ajal õhtul. Pumppüssist lasti üks või kaks lasku, me veel ei tea täpselt. Üks inimene on siiani haiglas, sest sai lasu jalga. Üks on politsei poolt kinni peetud, üks isik on kadunud ja teda otsitakse. Me ei tea, kes see on,» rääkis ta.

Haiglasse toimetatud mees on 25-aastane ja kinnipeetud mees 31-aastane. Meeste nimesid, isegi eesnimesid, ei soostunud Hyvärinen avalikustama, kuna tema sõnul keelavad seda Soome seadused.

Juhtivinspektori sõnul on politseil alust oletada, et juhtumiga seoses tagaotsitav isik on Eesti kodanik. «Meil on tema kohta teatud infot,» lausus ta.

Millest konflikt puhkes, ei osanud Hyvärinen veel täpsustada. Kinnipeetu kuulati eile üle.

Haiglasse viidud kannatanule tehti üleeile operatsioon, sest ta oli saanud pumppüssist haavlilaengu jalga. «Mehe elu siiski ohus ei ole. Ta on paranemas, kuid peab veel mõneks ajaks haiglasse jääma,» rääkis juhtivinspektor.

Konfliktiosalised on ka varem Soome politseiga kokku puutunud, kuid nende kriminaalset tausta ei saanud Hyvärinen täpsustada.

Postimehe andmetel sai tulistamises vigastada 25-aastane Virumaalt pärit Tanel. Ühe allika sõnul võis tulistamine olla eri grupeeringute liikmete vaheline arveteklaarimine.

Pärast seda kui Tanel oli konflikti alustanud, haaras teine osaline seljakotist relva ja tulistas teda jalga. Kui Tanel kukkus, lasi mees veel korra, enne ärajooksmist lõid mehed teda veel korduvalt jalaga näkku.

Prokuratuuri andmetel on Tanel kaks korda kriminaalkorras karistatud. Esimene kord sai ta narkootilise aine suures koguses käitlemise eest tingimisi vanglakaristuse.

Teine kord oli 2013. aasta septembris, kui Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti ta süüdi narkojoobes autojuhtimises ning avalikus kohas tülinorimises ja vägivallatsemises. Talle määrati karistuseks kokku viis kuud vangistust.

Rakvere ametikooli haldusdirektor direktori ülesannetes Arvo Kübar ütles, et Tanel lõpetas selle kooli 2009. aastal keskkonnatehnika lukksepa erialal. «Tavaline koolipoiss,» sõnas ta ning lisas, et Tanelil olid tunnistusel nii kolmed, neljad kui ka viied.

Taneli Virumaal elav tuttav ütles, et ei tea, mis elu mees Soomes elab, kuid seltskonnaga, kellega ta kodumaal ringi liikus, olid pidevad probleemid. «Kaklused kuulusid sinna juurde,» sõnas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles