Saaremaa keskerakondlaste juht: Savisaare kultus nooremaid enam ei kõneta

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Nurmik osales ka oktoobri lõpus Hundisilmal toimunud Keskerakonna piirkonna juhtide koosolekul.
Janne Nurmik osales ka oktoobri lõpus Hundisilmal toimunud Keskerakonna piirkonna juhtide koosolekul. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhi sõnul ei tähenda Edgar Savisaare jäämine Keskerakonna esimeheks kaugemate piirkondade jaoks just head, kuna põhitähelepanu koondub siiski Tallinnale.

«Juhi samaks jäämine tähendab meie jaoks seda, et midagi ei muutu,» kommenteeris Savisaare võitu Keskerakonna kongressil partei Saaremaa piirkonna esimees Janne Nurmik.

«Edgar Savisaare juhtimisel on Keskerakond juba mõnda aega muutunud väga pealinna-keskseks. Maapiirkonnad on jäänud unarusse ja võõrdunud,» selgitas ta.

Lisaks näeb Nurmik probleemi selles, et muud omavalitsused, peale Tallinna, ei ole oma liikmeskonda tükk aega täiendust saanud. «Põlvkondade vahe on siin nii ehk naa tekitanud lõhe. Ütleme nii, et minuealiseid ja minust nooremaid ei kõneta enam Edgari lood Eesti vabastamisest. Tema kultus meid enam ei kõneta. Ja selletõttu ei tule piirkondadesse uusi ja tegusaid inimesi juurde,» pidi Nurmik nentima.

«Ütleme nii, et minuealiseid ja minust nooremaid ei kõneta enam Edgari lood Eesti vabastamisest. Tema kultus meid enam ei kõneta.»

Kui enne kongressi andis suurem osa piirkondi teada, keda nad esimehena toetavad, siis Saaremaa seda teed ei läinud ning delegaatidele kindlat suunist ei antud. Nurmiku sõnul jagunesid saarlaste hääled pühapäevasel kongressil umbes pooleks – toetajaid jätkus nii Savisaarele kui Simsonile.

Nurmiku enda hinnangul oleks Simson olnud erakonna juhi kohale parem valik. «Ma usun, et see muudaks erakonna tegevuse aktiivsemaks ka Tallinnast väljaspool,» lisas ta.

Samas aga ei saa tema sõnul üldistada, justkui oleksid kõik Saaremaa keskerakondlased tulemuses pettunud. «Ei ole, ma arvan, et see teine pool ei olnud pettunud, sest nemad näevad, et asi võiks samamoodi jätkuda. Ehk siis, nagu parteiüleselt, nii on ka piirkonniti inimesi eriarvamusel,» märkis Nurmik.

Samuti ei kõnetanud Saaremaa piirkonna juhti Savisaare kõne üleeilsel kongressil. «See kõne ei innustanud ega motiveerinud mind,» ütles ta. Ta selgitas, et faktid, mida Savisaar loetles Eesti kohta, on kurvad faktid, mille heaks ei saa ka Keskerakond midagi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles