Tabasalu rattatee valmib kuu lõpuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabasalu kergliiklustee ja -tunneli ehitus.
Tabasalu kergliiklustee ja -tunneli ehitus. Foto: Liis Treimann

Algselt 1. oktoobril valmis saama pidanud Tallinna-Rannamõisa-Klooga maantee kergliiklustee ja maanteetunneli ehituse lõpptähtaeg on jälle edasi nihkunud. Nüüd lubab Teede Rev-2 tunneli valmis saada novembri lõpuks.


Esimene tõsisem tagasilöök uudse tehnoloogiaga tunneli rajamisel tekkis septembri keskel, kui ehitusjärelevalvet teinud Aldur Aasa pani tööd seisma selle tõttu, et ehitajal polnud korralikke jooniseid. «Ilma korralike joonisteta maantee alla tunnelit uuristada ei tohi,» oli tema otsus.

Teede Rev-2 teedeehitusdivisjoni juht Heino Väli ütles, et kuna tegemist oli uue tehnoloogiaga, mida oli varem vaid Lätis kasutatud, siis telliti ka joonised sealt. «Joonised tehti Lätis ja need ei tahtnud kuidagi õigeks ajaks kohale jõuda. Sealt tuli esimene viivitus,» lausus Väli.

Teine aps, mis tunneliehitust jälle pidurdas, juhtus aga alles hiljuti. «Nüüd läks paigast ära üks raketis, mis hoidis betoonivalu kinni ja see tuli uuesti teha. Tegemist oli täiesti tavalise tööõnnetusega, nagu neid ikka juhtub,» selgitas Väli.

Ehituse juht arvas, et kuu lõpuks peaks nii kaugele saama, et võib kergliiklejad tunnelisse lubada. «Sel nädalal peaks saama alused tehtud, järgmise nädala alguseks on asfalteerimise plaan ja siis veel natuke heakorratöid. Nüüd võib öelda, et tunneli lõpust paistab valgus,» lisas ta.

Ka tellija esindaja, Harku abivallavanem Vello Viiburg avaldas lootust, et kogu kergliiklustee peaks lähiajal valmis ja kasutuskõlblikuks saama. Sest ülejäänud kergliiklustee lõik Tallinnast kuni Tabasalu mäeni on asfalteeritud ning ka valgustus on paigas, kuigi seda praegu veel ööpimeduse ajaks sisse ei lülitata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles