Vabaerakonna ja IRLi liitumise mõte ajas Herkeli naerma

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eile õhtul IRLi noortekogu esimehe Linda Eichleri välja käidud mõte konservatiivide ühinemisest ajas Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli naerma. 

Andres Herkel sõnas Postimehele, et Vabaerakond pole seda teemat arutanud, esimees ei pea seda ideed ka eriti praktiliseks: «Eks seda kinnitavad ka varasemate liitumiste kogemused, mis ei ole alati kõige positiivsemad olnud». 

«Liitumise mõtet küll praeguses etapis pole. Ma ei tea küll, mis selleks peaks juhtuma, et Vabaerakond peaks hakkama mõtlema IRLiga liitumisele,» kommenteeris Herkel. Vastupidine variant ajas ta samuti muigama. «Ma arvan, et praegu on selginemise aeg, ma ei hakka küll teiste nimel spekulatsioone tegema. Eks neid asju, kuidas nemad edasi lähevad, peavad nad ise arutama,» ütles Vabaerakonna esimees, kes kuulus ka ise pikka aega IRLi ridadesse, kuid lahkus sealt 2013. aasta detsembris.

Samas leidis Herkel, et teiste erakondadega soovitakse endiselt koostööd teha ja ühisosa leida. «Vabaerakond läheb edasi niisuguse võimalikult laialdase kaasamise filosoofiaga. Nagu teada, meie ei pane inimestele seda vankumatut kohustust, et kuhugi kandideerimiseks peab olema erakonna liige,» kommenteeris erakonna esimees. 

IRLi noorteorganisatsiooni esimees Linda Eichler ütles eile Aasta Konservatiivi galaõhtul, et Eesti konservatiivsed erakonnad peaksid ühinema või ühise organisatsiooni alla koonduma. «Täna on sobiv aeg ja koht öelda välja suur eesmärk – Eesti konservatiivsed jõud peavad võtma suuna ühinemisele. Peame olema suutelised pakkuma Eesti inimesele võimalust valida konservatiivse, suurte otsuse valitsuse poolt,» teatas Eichler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles