Soome politseikomissar: pagulastega tuleb suhelda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi politseijaoskonna ennetusosakonna komissar Teemu Metsäpelto.
Helsingi politseijaoskonna ennetusosakonna komissar Teemu Metsäpelto. Foto: Mihkel Maripuu

Kõige halvem suhtumine pagulaste integreerimisel on selline, et mida vähem me neid näeme, seda parem, arvab Helsingi politseijaoskonna ennetusosakonna komissar Teemu Metsäpelto. Tema soovitab hoida rahvuslikud kogukonnad võimalikult aktiivsed.

Soomet on rändelaine tabanud üsna tõsiselt. Viimastel nädalatel suleti osa riigi 120 varjupaigakeskusest, sest nende asukoht jäi politsei haardeulatusest välja. Põhjanaabreid on raputanud ka lood vägistamistest – räägitakse rohkem kui kümnest juhtumist, kus kahtlusalune on olnud varjupaigataotleja. Politsei sõnul pole aga osal kõnealustel juhtudel isegi mingit põhjust kahtlustada kuritegu. Siseministeeriumi kantsler Päivi Nerg tuletas kaasmaalastele meelde, et aastas uuritakse riigis kokku umbes tuhandet vägistamisjuhtumit.

Samal ajal tekitab põhjanaabritele muret ka islamitaustaga noorte radikaliseerumine. Soomest on ISISe võitluspiirkonda läinud umbes 70 inimest, kellest paarkümmend on ka naasnud. Kuni 300 inimesel arvatakse olevat sidemeid terrorismiga. Soomes elab ligi 42 000 moslemit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles